Blog

Sandra

Ik heb de groepscursus Zwangerschapsyoga en Geboortevoorbereiding gevolgd bij Halima en rond de 31 weken heb ik ook samen met mijn vriend de partnersessie gevolgd.
Aangezien ik bij mijn eerste zwangerschap ook deze cursus heb gevolgd, wist ik natuurlijk al wat me te wachten stond. Toch was het weer heel waardevol om alle oefeningen, ademhalingen en theorie over de bevalling opnieuw te door lopen. Helaas is de groepscursus na 1 keer een online-groepscursus geworden, vanwege de Corona-crisis. Het was even wennen, maar al snel wist ik niet beter en kon Halima via beeld een fijne les neer zetten!
De partnersessie had ik eerder niet gedaan, dus die was zowel voor mijn vriend als voor mij nieuw. Gelukkig kon Halima tegen die tijd wel weer thuis langskomen en hebben we op gepaste afstand alles kunnen doornemen. De avond stond in het teken van de theorie over de bevalling, oefeningen om samen weeën op te vangen, massagetechnieken en tips voor mijn partner waarbij hij me kan ondersteunen tijdens de gehele bevalling. Mijn vriend was eerst wat sceptisch, omdat bij mijn eerste bevalling het gehele geboorteplan zo de prullenbak in kon. Werkelijk alles liep anders en hij had dan ook het gevoel dat het voorbereiden weinig nut had gehad. Echter was hij al snel om door uitleg van Halima en zag hij ook de meerwaarde in van deze avond. Halima is een betrokken en warm persoon. We hadden dan ook het gevoel dat we alles konden vragen en dat ze overal goed de tijd voor nam. Sinds die avond, nu alweer enkele weken geleden, pakken we zo nu en dan onze notities erbij en oefenen we een ademhaling of nemen even door waar juist mijn partner op moet letten bij de bevalling. Deze partnersessie (en zeker ook de groepscursus natuurlijk) hebben ertoe bijgedragen dat we met vertrouwen de bevalling tegemoet gaan!
Daarnaast wil ik Halima nog bedanken voor de vele tips die ze me heeft gegeven over het gebruik van essentiële oliën. Ik heb gedurende deze zwangerschap helaas veel kwalen gehad, maar met de ondersteuning van de oliën werd het wat dragelijker. Halima nam hier naast de lessen alle tijd voor en ik kon altijd bij haar terecht. Heel fijn!